Planera för bättre bilder

 

Naturligtvis handlar er dag först och främst om er kärlek, inte vackra fotogRafier, men vill ni få extra härliga bilder med er så kommer mina bästa tips här. 

 
 
 
Emma-Oskar-WEBB-63.jpg
 
 

 

FÖRBEREDELSER

Kan ni hålla till i ett rum med stora fönster och därmed stort insläpp av naturligt ljus kommer både jag och er makeupartist dansa lyckodans. Allt som sker nära fönster blir extra vackert på foto. Tänk på att försöka hålla fula påsar och annat ni inte vill ha med på bilderna gömt.

 
 
 
Maila-Marcus-WEBB-62.jpg
planera-för-bättre-bröllopsbilder-bröllop-i-lund-bröllopsfotograf-aase-pouline.jpg
 
 


Detaljer

Inbjudningskort, smycken, kärleksbrev, roliga strumpor, ja vad vet jag? Ni har garanterat lagt mycket tid på att noggrant välja ut alla detaljer till er dag och självklart ska de vara en del av er historia. Ta gärna med en kopia av inbjudningarna och andra små detaljer dit ni ska förbereda er så att de också blir förevigade.

 
 
 
First look bröllopsfotografering
Maila-Marcus-WEBB-98.jpg
Maila-Marcus-WEBB-95.jpg
 


First look

Få saker får mitt fotografhjärta att klappa så hårt som när jag lyckas fånga era lyckotårar. Nog för att det kommer finnas många stunder att fälla dessa under er dag men varför inte addera ännu en möjlighet? En first look är inte bara en riktig tårframkallare och ett perfekt sätt att föreviga era känslor utan även en härlig stund för er där ni kan njuta av bara varandra och krama bort några av de värsta nerverna inför vigseln.

 
 
bröllop-torekov-bröllopsfotograf-aase-pouline-skåne.jpg
Malin-Andreas-WEBB00090.jpg
 
 


PORTRÄTT

För bästa ljus rekommenderar jag att, om möjligt, planera in porträttsessionen innan klockan 11 eller efter klockan 15 för att undvika det hårda ljuset när solen står som allra högst på himlen. Annars är en plats med tillgång till halv eller helskugga att föredra för ett mjukare och mer smickrande ljus.

Om ni bara ska ta med er ett tips från den här listan så är det att avsätta några minuter mellan rätterna vid middagen, ungefär trettio minuter innan solen går ner, för en snabb extra porträttsession i solnedgången. Jag lovar att ni inte kommer ångra det!

 
 
 
 
Emma-Oskar-WEBB-233.jpg
 
 


VIGSEL

Planerar ni utomhusvigsel mellan klockan 11-15 kan det vara värt att placera vigselplatsen där det finns lite skugga. Stora träd fungerar utmärkt. Detta både för att undvika bländande solljus i ögonen på er eller era nära och kära, samt värmen det kan medföra. Gifter ni er i kyrkan rekommenderar jag att prata med er präst om vilka fotoregler som gäller så att ni inte blir besvikna om det finns restriktioner kring hur fotografen får röra sig under vigseln.

 
 
 
Wedding venue design inspiration
 
 
 
 


MIDDAG

För att så mycket som möjligt kunna undvika att använda störande blixt under middagen rekommenderar jag att dekorera med så många ljuskällor som bara möjligt. Nu menar jag inte främst så många starka lampor tända samtidigt som möjligt utan snarare ett gäng mysiga ljusslingor kombinerat med levande ljus på borden. Tänk hellre många svaga än få starka ljuskällor. Bara ös på!

 
 
 
konfetti-bröllop-inspiration-planera-för-bättre-bröllopsbilder-bröllopsfotograf-skåne.jpg
 

 

SKAPA MOMENTS

Vem älskar inte en härlig skrikande lycklig konfettibild när ni presenteras som nygifta efter vigseln? Receptet på en sådan innehåller mycket konfetti. Det finns både kastbar konfetti och konfettibomber tillverkade av biologiskt nedbrytbart material så som rispapper. Grymt härligt på bild! Ris, blomblad eller ballonger i mängder är andra minst lika härliga alternativ. Blir det något över är det bara att spara och senare sprida över dansgolvet!

Ett alternativ jag vill varna lite för är såpbubblor, naturligtvis för risken att få fläckar på kläderna men framförallt för att det är svårt att få till ett bra bubbelflow. Ofta står gästerna lite för långt bort för att bubblorna ska nå fram till er och minsta lilla vind åt fel håll gör att bubblorna flyger helt ur bild. Om ni ändå vill satsa på bubblor rekommenderar jag såpbubbelmaskiner med specialblandade bubblor som inte fläckar! Ska det va så ska det va mycket!

 
 
 
 


viktigast av allt

Slappna av, ha kul och ta dagen som den kommer. Skoja, skratta, pussa, krama, älska, dansa, njut! Det är er dag och det allra viktigaste är att ni har roligt! 

 

Tips och inspiration inför bröllopsfotografering
Aase Pouline - Bröllopsfotograf i Skåne